Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των ευρημάτων της έρευνας μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.
Στο παρόν δελτίο τύπου τα αποτελέσματα προέρχονται από τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 7.924 ατόμων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 04/04/2023 έως 12/06/2023.
Επίσης, έχουμε συγκριτικά στοιχεία με το δίμηνο των συνεντεύξεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ 07/02/2023 έως 03/04/2023.
Ο υπό μελέτη πληθυσμός είναι ο «μόνιμος» της καλυπτόμενης περιοχής, των ατόμων 15 έως 70 ετών, με τόπο κύριας κατοικίας το σύνολο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Περιφέρειας Αττικής, εξαιρουμένων των περιοχών Αγκιστρίου, Αντικυθήρων, Κυθήρων, Μεθάνων, Πόρου, Σπετσών, Τροιζήνος και Ύδρας.
Ο πληθυσμός που καλύπτει η έρευνα ορίζεται με τα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat (Eurobase) για το έτος 2021, τα οποία βασίζονται στα στοιχεία της τελευταίας διαθέσιμης απογραφής (ΕΛ.ΣΤΑΤ. – 2011) προσαρμοσμένα σε σχέση με τις συνιστώσες αλλαγής του πληθυσμού που παρήχθησαν από το μητρώο φυσικής κίνησης για τον μόνιμο πληθυσμό στο Ν. Αττικής.
Ο πληθυσμός αυτός είναι 2.639.022 άτομα.
Τα αποτελέσματα της έρευνας σταθμίστηκαν με τη μέθοδο RIM ως προς φύλο, ηλικία και περιοχή κατοικίας με τα πληθυσμιακά στοιχεία της Eurostat.
Η έρευνα πεδίου υλοποιείται εξ ημισείας από τις εταιρείες ερευνών MRB HELLAS S.A και GLOBAL LINK S.A., μέλη του ΣΕΔΕΑ, ακολουθώντας τα ίδια πρότυπα, οδηγίες και κανόνες.
Συμβουλευτικό και ελεγκτικό ρόλο καθόλη τη διάρκεια της έρευνας και σε κάθε διαδικασία αυτής έχει το Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Επισυνάπτονται οι σχετικοί πίνακες.
Για την ΑΕΜΑΡ
Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΕΜΑΡ) αποτελεί αστική εταιρεία μη κερδοσκοπική, που δημιουργήθηκε από την ΕΙΙΡΑ (Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών) και την ΕΔΕΕ (Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας), με σκοπό την ανάθεση συστήματος μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα.