ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΙΡΑ-ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ

#25 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ Σταθμών Αττικής
08/09/2023
#26 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ Σταθμών Αττικής
02/11/2023

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΙΙΡΑ-ΕΕΤΤ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ

Press Release

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΙΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΕΤΤ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΩΝ

Την προώθηση της θεσμικής συνεργασίας στα ζητήματα λειτουργίας της ραδιοφωνίας στην Αττική ανέλαβε το προεδρείο της ΕΙΙΡΑ και ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Φωτόπουλος, με την πρωτοβουλία διενέργειας συνάντησης με τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους της ΕΕΤΤ κ. Κωνσταντίνο Μασσέλο, κ. Δημήτριο Βαρουτά και κ. Σπυρίδωνα Παντελή, καθώς και διευθυντικών στελεχών της Εποπτικής Αρχής και με αντικείμενο την ενημέρωση για το νέο Πλαίσιο Αυτοδέσμευσης των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων-μελών της ΕΙΙΡΑ.

Κατά την ενημέρωση επαναβεβαιώθηκε η δέσμευση της ΕΙΙΡΑ στις αρχές της εύρυθμης λειτουργίας της ραδιοφωνίας, στην υπεύθυνη εκπομπή τόσο στα ζητήματα περιεχομένου αλλά, εν προκειμένω, στα ζητήματα ασφάλειας εγκαταστάσεων, ισχύος εκπομπής, πρόληψης παρεμβολών και ορθής χρήσης του Κέντρου Εκπομπής Υμηττού.

Κατά την ανταλλαγή απόψεων που ακολούθησε, η ΕΙΙΡΑ ενημέρωσε την ΕΕΤΤ για την εφαρμογή του Πλαίσιο Αυτοδέσμευσης των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων-μελών της, και ειδικότερα για την μέριμνα ώστε να προλαμβάνονται και να θεραπεύονται εγκαίρως πιθανά ζητήματα τεχνικής λειτουργίας των ραδιοφώνων σύμφωνα, μεταξύ άλλων, και με τα αποτελέσματα των ελέγχων του ραδιοφάσματος που διενεργεί η ΕΕΤΤ, κατά την άσκηση των εκ του νόμου εποπτικών της  αρμοδιοτήτων.    

Υπενθυμίζεται ότι, η συνάντηση με την ΕΕΤΤ βρίσκεται σε σειρά θεσμικών συναντήσεων της ΕΙΙΡΑ  για την προώθηση του πλαισίου λειτουργίας των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων της Αττικής και σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης της ΕΙΙΡΑ με τον ΔΕΔΔΗΕ όπου συμφωνήθηκε η συνεργασία για την ορθή λειτουργία του Κέντρου Εκπομπής Υμηττού και την άρση των ζητημάτων ρευματοκλοπής .

Για την ΕΙΙΡΑ

Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής εκπροσωπεί τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής, ενώπιων αρμόδιων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών αρχών ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενώπιον κάθε εταίρου που σχετίζεται με θέματα ραδιοφωνίας, με στόχο την προαγωγή θέσεων και προτάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ελληνικής ραδιοφωνίας. 
Η ΕΙΙΡΑ έχει δημιουργήσει μαζί με την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ) με σκοπό την μέτρηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών, που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση επί θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο press@eiira.gr