Τροπολογία αναχρονιστικής έμπνευσης ήταν, με αντισυνταγματικές προβλέψεις- και, ευτυχώς, “προσπέρασε και δεν ακούμπησε”…
16/12/2020
#11 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής
11/02/2021

Η ΕΙΙΡΑ υποδέχεται τον ALPHA 98.9

Hand adding a new team member to a group. Business management concept

Διευρύνονται τα μέλη της ΕΙΙΡΑ, μετά την ομόφωνη έγκριση της αίτησης του ραδιοφωνικού σταθμού ALPHA 98.9. Στην ένωση εκπροσωπούνται πλέον 29 ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής, που αντιστοιχεί σε μηνιαία ακροαματικότητα 97,4% (έρευνα των MRB και GLOBAL LINK για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ).

Υπενθυμίζεται οτι, ο σταθμός ξεκίνησε να εκπέμπει στα μέσα του 1989, αρχικά στους 98.7, ενώ στα τέλη του 1999 μετονομάστηκε σε Alpha News 98.7 με ενημερωτικό χαρακτήρα. Κατά την ανακατανομή των συχνοτήτων του 2002, ο σταθμός μεταφέρθηκε στη συχνότητα 98.9, όπου συντονίζονται έως σήμερα οι ακροατές του.

Αποτελεί ενημερωτικό σταθμό της πόλης και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν τα μέλη του ΔΣ ΕΙΙΡΑ «καλωσορίζουμε τον ALPHA στη συλλογική φωνή της ένωσής μας, στην κοινή προσπάθεια για την άρση των χρόνιων στρεβλώσεων της ραδιοφωνίας και, κυρίως, για τη ρύθμιση του μείζονος ζητήματος της νόμιμης εκπομπής ωσότου ολοκληρωθεί η διαδικασία χορήγησης ραδιοφωνικών αδειών».

Για την ΕΙΙΡΑ (www.eiira.gr)
Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής εκπροσωπεί τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής, ενώπιων αρμόδιων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών αρχών ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενώπιον κάθε εταίρου που σχετίζεται με θέματα ραδιοφωνίας, με στόχο την προαγωγή θέσεων και προτάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ελληνικής ραδιοφωνίας. Η ΕΙΙΡΑ έχει δημιουργήσει μαζί με την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), την μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ) με σκοπό την μέτρηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών, που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.

 

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση επί θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο info.eiira@gmail.com