ΑΕΜΑΡ: Οι 8 στους 10 κατοίκους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο καθημερινά

#6 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής| Περίοδος 14/01 έως 09/03/2020
17/03/2020
European Radios’ call on new Commission to deliver a comprehensive and ambitious approach to EU media policy
31/03/2020

ΑΕΜΑΡ: Οι 8 στους 10 κατοίκους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο καθημερινά

Ενημέρωση Τύπου

#ΜΕΝΟΥΜΕΣΠΙΤΙ. #ΑΚΟΥΜΕΡΑΔΙΟΦΩΝΟ.

Εν μέσω της δύσκολης συγκυρίας και των πρωτόγνωρων συνθηκών που περνάει η χώρα μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, το ραδιόφωνο παραμένει η καλύτερη συντροφιά για όλους που #ΜένουμεΣπίτι.

 Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της μέτρησης ραδιοφωνικής ακροαματικότητας της ΑΕΜΑΡ, που διενεργείται στον Νομό Αττικής από τις εταιρείες MRB HELLAS και GLOBAL LINK·,  οι 8 στους 10 κατοίκους εξακολουθούν να ακούν ραδιόφωνο καθημερινά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η καταγραφή πως, κατά τις δύο τελευταίες εβδομάδες της μέτρησης, παρατηρείται αύξηση της μέσης διάρκειας ημερήσιας ακρόασης. Ειδικά τις καθημερινές, η ακρόαση ραδιοφώνου αγγίζει το 82%, ενώ η μέση διάρκεια ακρόασης ξεπερνά τις 4 ώρες ημερησίως.

Ως προς τον χώρο ακρόασης παρατηρείται ξεκάθαρα – και αναμενόμενα – αύξηση της ακροαματικότητας  στο σπίτι.

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κατά το ίδιο διάστημα της μέτρησης ακροαματικότητας των ραδιοφώνων, που διεξάγεται υπό την αιγίδα της ΑΕΜΑΡ, ο δείκτης της κάλυψης καταγράφει επίσης πως οι 8 στους 10 κατοίκους ακούν ραδιόφωνο σε καθημερινή βάση. Καθώς η έρευνα ξεκίνησε (μόλις) στις 28 Ιανουαρίου, η επιστημονική παρατήρηση θα επιτρέψει συμπεράσματα με πρόσθετους δείκτες σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στις δύσκολες αυτές ημέρες, οι ακροατές αναγνωρίζουν τη δύναμη του #αγαπημένου #μέσου και συνεχίζουν να επιλέγουν την παρέα του, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, την απόδραση, την επικοινωνία και την αμεσότητα. Και τους ευχαριστούμε για αυτό!

Με την ατομική ευθύνη όλων μας, την ανθρωπιά και την αγάπη για τον συμπολίτη μας, εγκαταλείπουμε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Μένουμε μαζί στο σπίτι, με την ζωντανή παρέα του ραδιοφώνου. Εμείς, οι άνθρωποι του ραδιοφώνου φροντίζουμε καθημερινά  γι αυτό.

#ΜένουμεΣπίτι. Μαζί με το αγαπημένο μας μέσο.

 

 

ΑΕΜΑΡ –Στοιχεία περιόδου 24/2-22/3/20

 

Για την ΑΕΜΑΡ

Η ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΑΕΜΑΡ) αποτελεί αστική εταιρεία μη κερδοσκοπική, που δημιουργήθηκε από την ΕΙΙΡΑ (Eνωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής) και την ΕΔΕΕ (Eνωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας), με σκοπό την ανάθεση συστήματος μέτρησης της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.

 

Για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση επί  θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο info@eiira.gr