Στην Αθήνα τον Μάρτιο 2025 η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση RADIODAYS EUROPE. Προκρίθηκε η ελληνική υποψηφιότητα της ΕΙΙΡΑ, έπειτα από πολύμηνες διεργασίες.

Η ΕΙΙΡΑ για το νομοσχέδιο του Υπ. Πολιτισμού περί μέτρων για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και τις διατάξεις για την αύξηση του χρόνου μετάδοσης ελληνόφωνου τραγουδιού.
14/03/2024
#29 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ Σταθμών Αττικής
01/05/2024

Στην Αθήνα τον Μάρτιο 2025 η μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση RADIODAYS EUROPE. Προκρίθηκε η ελληνική υποψηφιότητα της ΕΙΙΡΑ, έπειτα από πολύμηνες διεργασίες.

Στην κορύφωση της εξωστρέφειας του ελληνικού ραδιοφωνικού κλάδου και, ειδικότερα, των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων της Αττικής, το RADIODAYS EUROPE, η διακεκριμένη διεθνής συνάντηση, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη, επιλέγει την Αθήνα και την ΕΙΙΡΑ, για την επόμενη 3ήμερη διοργάνωση και τη φιλοξενία 1500 επαγγελματιών του radio, του audio και του podcast.

Η ανακοίνωση της Αθήνας πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο, στις 19 Μαρτίου, στο πανηγυρικό κλείσιμο των εργασιών  της φετινής διοργάνωσης, ενώπιον όλων των συνέδρων, όπου ο Peter Niegel, Γενικός Διευθυντής, Radiodays Europe, προσκάλεσε στο βήμα τον Κωνσταντίνο Φωτόπουλο, Πρόεδρο ΔΣ της ΕΙΙΡΑ, για να ανανεώσει της πρόσκληση προς το διεθνές κοινό, στις 9 Μαρτίου 2025.

Στον χαιρετισμό του, υπό τις επευφημίες των συνέδρων και την εμφανή ικανοποίηση όλων που το RADIODAYS EUROPE επέλεξε τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό, την Αθήνα, ο κ. Φωτόπουλος επαναβεβαίωσε την συναισθηματική δύναμη του αγαπημένου μέσου, αυτή τη φορά ως δύναμη φιλοξενίας «που με ζεστή καρδιά θα υποδεχτεί τους ανθρώπους του ευρωπαϊκού ραδιοφώνου στην ζεστή πρωτεύουσα του ευρωπαϊκού νότου, την Ελλάδα» όπου με τη συνοδεία του γνωστού τραγουδιού εξήγησε ότι «δεν κάνει κρύο στην …Ελλάδα».

 Η ΕΙΙΡΑ, πλέον ως local host partner των RADIODAYS EUROPE 2025, με αυξημένη ευθύνη ώστε στην Αθήνα να γίνει η πιο επιτυχημένη διοργάνωση στην ιστορία του θεσμού, που θα φιλοξενήσει τους πλέον αναγνωρισμένους διεθνείς ομιλητές, στελέχη από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά ραδιοφωνικά δίκτυα σε διαδραστικά workshops, networking, αλλά και συζητήσεις, νέες ιδέες, καινοτομίες, τάσεις για το radio, το audio και το podcast.

Περαιτέρω και σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο «η σημαντική διοργάνωση των RADIODAYS στην Αθήνα, ως συνάντηση κορυφαίων ευρωπαίων στελεχών του radio, audio και podcast, με την δύναμη επιρροής που έχει ο καθένας τους ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί ως δυναμικός κλάδος των media, θα ενισχύσει και θα προωθήσει την εικόνα της Ελλάδας και της Αθήνας και γι’ αυτό θεωρώ δεδομένη τη συνεργασία μας με όλους τους εμπλεκόμενους ελληνικούς οργανισμούς», ενώ συμπλήρωσε ότι «το ελληνικό ραδιόφωνο ανέλαβε άλλη μία εθνική αποστολή ευθύνης».

Σημειώνεται ότι, η ανάληψη της μεγάλης διεθνούς διοργάνωσης βρίσκεται σε συνέχεια της αυξημένης εξωστρέφειας των ραδιοφωνικών επιχειρήσεων της ΕΙΙΡΑ, μετά την επιτυχημένη διοργάνωση του συνεδρίου «ALL THINGS RADIO» κατά την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφωνίας, τη διαρκή συμμετοχή στην Association of European Radios (AER) και τη διαβούλευση για όλα τα ρυθμιστικά θέματα στα ευρωπαϊκά όργανα, αλλά και τη συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, όπως πρόσφατα με το Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα τεχνικά ζητήματα εκπομπής από τον Υμηττό.

Επισυνάπτεται το βίντεο που προβλήθηκε στο RADIODAYS EUROPE προκειμένου να ανακοινωθεί η ανάληψη της διοργάνωσης από την Αθήνα. Στη δημιουργία του συνέβαλε η «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» παραχωρώντας κινηματογραφικά πλάνα της Αθήνας, ενώ τη δημιουργία του video επιμελήθηκε η Central Athens Film Productions.

Η ΕΙΙΡΑ εκφράζει τις ευχαριστίες των μελών της και προς τους δύο αυτούς οργανισμούς.

Για την ΕΙΙΡΑ
Η Ένωση Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής εκπροσωπεί τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις της Αττικής, ενώπιων αρμόδιων εθνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών αρχών ρύθμισης και εποπτείας του τομέα των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης, αλλά και ενώπιον κάθε εταίρου που σχετίζεται με θέματα ραδιοφωνίας, με στόχο την προαγωγή θέσεων και προτάσεων που σχετίζονται με τη λειτουργία της Ελληνικής ραδιοφωνίας. Η ΕΙΙΡΑ έχει δημιουργήσει μαζί με την Ένωση Εταιρειών Διαφήμισης – Επικοινωνίας (ΕΔΕΕ), τη μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Αστική Εταιρεία Μέτρησης Ακροαματικότητας Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΑΕΜΑΡ) με σκοπό την μέτρηση της ακροαματικότητας των ραδιοφωνικών σταθμών, που εκπέμπουν νόμιμα στην περιφέρεια του νομού Αττικής.
Για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση επί θεμάτων τύπου, παρακαλώ επικοινωνήστε στο
press@eiira.gr