Παγκόσμια ημέρα τού ραδιοφώνου. To αγαπημένο μέσο γιορτάζει!

#11 Διμηνιαίο Δελτίο Ακροαματικότητας Ραδιοφώνου & ΡΦ σταθμών Αττικής
11/02/2021
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΕΙΙΡΑ.
12/03/2021

Παγκόσμια ημέρα τού ραδιοφώνου. To αγαπημένο μέσο γιορτάζει!

Παγκόσμια ημέρα τού ραδιοφώνου σήμερα! Ας την τιμήσουμε υπενθυμίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς του αγαπημένου και ευγενούς μέσου με τους ακροατές του, τις συναισθηματικές ταυτίσεις, τη συντροφιά και τον προσωπικό χαρακτήρα του, την εμπιστοσύνη στην ενημέρωσή του, τις μνήμες που ξυπνά σε κάθε ηλικία, το δέσιμο και την ηρεμία που εμπνέει.

Το εμπορικό ραδιόφωνο βρίσκεται μαζί με τον ακροατή-καταναλωτή, ως το τελευταίο μέσο με επαφή πριν την αγορά προϊόντος. Είναι το μέσο επικοινωνίας που συνοδεύει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο την άσκηση ατομικών δραστηριοτήτων, όπως την οδήγηση, το περπάτημα, το τρέξιμο, το διάβασμα και την πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Με αμεσότητα στην επικοινωνία, με πιστότητα και ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο των χρηστών του μέσου με τους παραγωγούς του. Δηλαδή, με το ξεχωριστό στοιχείο του ραδιοφώνου ως πολύτιμη υπηρεσία στις διαφημιζόμενες μάρκες: Τη σχέση πιστότητας ακροατή και ραδιοφώνου να «περνά» στη σχέση καταναλωτή και μάρκας, σύμφωνα με τις στρατηγικές επιδιώξεις επικοινωνίας των επαγγελματιών της διαφήμισης.

Με τοπικό χαρακτήρα γεωγραφικής κάλυψης. Δηλαδή, με στοχευμένη προβολή επιχειρήσεων και καταστημάτων που δεν δραστηριοποιούνται πανελλαδικά, και, κατά συνέπεια, με οικονομικά αποδοτικότερη επικοινωνία.  

Το εμπορικό ραδιοφωνικό μέσο είναι «φίλος». Χτίζει ευρεία αναγνωρισιμότητα σε ποιοτικό περιβάλλον επικοινωνίας˙ με τα χαμηλότερα ποσοστά αποφυγής διαφημίσεων προτρέπει σε δράση και επιτυγχάνει ανταπόκριση (ειδικά στο online shopping).

Υποδεχόμαστε, λοπόν, την παγκόσμια ημέρα ραδιοφώνου του 2021 με ελπίδα και αισιοδοξία˙ με βεβαιότητα οτι όλοι  #μένουμε #ασφαλείς ώστε να απολαύσουμε τη μοναδική συντροφιά του αγαπημένου μέσου, σε κάθε στιγμή της ημέρας, σε κάθε ατομική δραστηριότητα. ?